Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se tine in apa rece 12 ore. Carnea se spala, se portioneaza. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Fasolea se pune la fiert cu apa, dupa primele clocote se indeparteaza prima apa si se inlocuieste cu alta apa fierbinte, se adauga sare si se continua fierberea. Carnea se inabusa in 100 g untura cu 100 ml apa, se adauga morcovi, patrunjel radacina, ceapa, circa 300 g supa de la fasole si se fierbe inabusit. Se adauga pasta de tomate, foi de dafin, piper si se lasa sa fiarba circa 90 minute. Se adauga fasolea si se continua fierberea circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.