Fasole boabe cu carne de berbec

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de berbec cu os
  • 800 g fasole boabe
  • 100 g untura
  • 600 g ceapa
  • 150 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina
  • 100 g pasta de tomate
  • 1 g piper macinat
  • 2 foi de dafin
  • 40 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se tine in apa rece 12 ore. Carnea se spala, se portioneaza. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Fasolea se pune la fiert cu apa, dupa primele clocote se indeparteaza prima apa si se inlocuieste cu alta apa fierbinte, se adauga sare si se continua fierberea. Carnea se inabusa in 100 g untura cu 100 ml apa, se adauga morcovi, patrunjel radacina, ceapa, circa 300 g supa de la fasole si se fierbe inabusit. Se adauga pasta de tomate, foi de dafin, piper si se lasa sa fiarba circa 90 minute. Se adauga fasolea si se continua fierberea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; fasole si sos 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri