May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza. Fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore. Ceapa, morcovii, usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Rosiile se curata, se spala, se taie sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Fasolea se pune la fiert in apa; dupa primele clocote, se indeparteaza apa si se inlocuieste cu alta apa fierbinte, se adauga sare si se continua fierberea, adaugând jumatate din cantitatea de ceapa si morcovi. Bucatile de carne se inabusa in untura sau ulei cu 150 ml apa si se scot separat pe un platou. In jiul format, se inabusa restul de ceapa si morcovi, se adauga pasta de tomate, supa de la fasole, sare, usturoi, cimbru, piper, foi de dafin si se fierb 20 minute. Se adauga bucatile de carne si se fierb impreuna circa 30 minute. Fasolea fiarta se scurge de lichid si se adauga la carnea cu sos, deasupra se asaza rosii si se introduc la cuptor, circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald