Fasole boabe cu carne de vita

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 100 g ulei
  • 900 g fasole boabe
  • 40 g usturoi
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 g patrunjel verde
  • 10 g boia de ardei dulce
  • 2 g cimbru
  • 5 g foi de dafin
  • 2 g piper macinat
  • 250 g rosii proaspete sau 125 g din conserva
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in 10 bucati. Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Rosiile se spala si se taie jumatati.

Tehnica prepararii

Fasolea boabe se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote se schimba apa, inlocuind-o cu apa clocotita. In ultima apa, in care se fierbe fasolea, se adauga foi de dafin, sare, cimbru, jumatate din cantitatea de usturoi, piper si se fierb impreuna pâna se reduce lichidul. Carnea se fierbe separat in apa cu sare, timp de circa 90 minute. In alt vas se inabusa ceapa in ulei, 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei dulce, restul de usturoi, sare si se fierbe circa 30 minute. Sosul obtinut se paseaza si se toarna peste bucatile de carne, la care se mai adauga fasolea boabe fiarta, rosii si se fierb impreuna 10 minute, la cuptor.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g, fasole si sos 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri