Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in 10 bucati. Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Rosiile se spala si se taie jumatati.
Tehnica prepararii
Fasolea boabe se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote se schimba apa, inlocuind-o cu apa clocotita. In ultima apa, in care se fierbe fasolea, se adauga foi de dafin, sare, cimbru, jumatate din cantitatea de usturoi, piper si se fierb impreuna pâna se reduce lichidul. Carnea se fierbe separat in apa cu sare, timp de circa 90 minute. In alt vas se inabusa ceapa in ulei, 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei dulce, restul de usturoi, sare si se fierbe circa 30 minute. Sosul obtinut se paseaza si se toarna peste bucatile de carne, la care se mai adauga fasolea boabe fiarta, rosii si se fierb impreuna 10 minute, la cuptor.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.