May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste apoi se indeparteaza apa. Rasolul se portioneaza in 10 bucati si se spala cu apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de rasol se asaza intr-o tava cu 50 g untura sau ulei si 100 ml apa, se sareaza si se introduc la cuptor; dupa 10-15 minute, se adauga circa 1 litru apa si se continua inabusirea. Fasolea se pune la fiert in apa, dupa primele clocote se indeparteaza apa si se inlocuieste cu alta apa fierbinte. Separat ceapa se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, foi de dafin, cimbru, piper si se fierb 10-15 minute apoi se adauga la fasole, când aceasta este aproape fiarta. Se adauga rasolul si se fierb 15 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.