Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala,se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu apa (100 ml). Faina se cerne. Usturoiul se curata si se taie marunt. Fasolea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei si 50 ml apa. Ceapa se inabusa in ulei (100 g), cu apa (100 ml), se adauga faina dizolvata in apa rece (100 ml), pasta de tomate, circa 1,2 l apa fiarta, sare, piper, usturoi, boia si se continua fierberea circa 30 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de carne, continuand fierberea circa 30 minute. Cu 10 minute inainte de sfârsitul fierberii se adauga fasole si rosii.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu marar si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.