Fasole verde cu carne de porc

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg piept de porc cu os
  • 150 g untura sau ulei
  • 100 g ceapa
  • 600 g rosii proaspete sau 300 g conserva
  • 50 g faina
  • 25 g usturoi
  • 3,6 kg fasole verde proaspata sau 2 kg conserva
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g marar verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • 1 kg supa de oase
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se portioneaza in 10 bucati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne. Usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Fasolea verde proaspata se spala, se curata si se fierbe; daca se foloseste fasole verde conserva se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul verde si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa impreuna cu ceapa si usturoi in 50 g untura sau ulei cu 50 g supa de oase. Fasolea verde se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 g supa de oase, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, rosiile, piper, sare si cantitatea ramasa de supa de oase; se continua fierberea impreuna cu carnea. La sfârsitul fierberii, se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel si marar verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 60 g; fasole verde 200 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri