Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se portioneaza in 10 bucati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne. Usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Fasolea verde proaspata se spala, se curata si se fierbe; daca se foloseste fasole verde conserva se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul verde si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa impreuna cu ceapa si usturoi in 50 g untura sau ulei cu 50 g supa de oase. Fasolea verde se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 g supa de oase, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, rosiile, piper, sare si cantitatea ramasa de supa de oase; se continua fierberea impreuna cu carnea. La sfârsitul fierberii, se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel si marar verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.