Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in 10 bucati. Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Fasolea verde proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Daca se foloseste fasole verde conserva, se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu apa (100 ml). Mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se sareaza si se inabusa, impreuna cu ceapa in uleiul cu apa (100 ml). Se adauga apa fiarta sau apa in care a fiert fasolea verde (2 litri).
Cand carnea este aproape fiarta se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, sare, boia de ardei, usturoi si fasolea verde, continuand fierberea circa 20 minute. Se adauga rosii, se mai fierb 5 minute si se adauga jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.