Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Baitul se prepara folosind reteta respectiva. Fazanul se curata de pene, fulgi, se inlatura piciorusele. Se trec prin flacara, se spala si se tine in bait, 6 ore. Slanina se zvanta, se taie felii subtiri si se pastreaza in vas cu cuburi de gheata cu apa. Morcovii, pastarnacul radacina, telina radacina se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala, lasandu-se buchetele. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri.
Tehnica prepararii
Feliile de slanina se scot din apa, se zvanta si se bat putin. Fazanul (numai pieptul) se sareaza si se acopera cu felii de slanina. Intr-o tava cu ulei se asaza legumele taiate, piperul, apoi fazanul pregatit, apa (200 ml), bait strecurat (300 g) si se introduce in cuptor, circa 60 minute. Se stropeste din timp in timp cu jiul format. Dupa frigere se indeparteaza slanina cu care a fost impachetat (acoperit), se mai stropeste cu jiul (suc propriu) format si se lasa in cuptor pentru rumenit. Fazanul se scoate si jiul se strecoara.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou cu decor din buchetele de patrunjel verde. Se poate servi cu jiul insotit de diverse garnituri. Se serveste cald.