Ficat de porc cu ceapa

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg ficat de porc
  • 800 g ceapa
  • 200 g untura sau ulei
  • 3 kg cartofi
  • 200 g faina
  • 30 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ficatul se spala, se scurge de apa, se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de ficat se trec prin faina si se prajesc in 100 g untura sau ulei, apoi se scot separat. In jiul (sucul) ramas, se adauga 750 ml apa fiarta, piper, sare si se fierb circa 10 minute, se adauga peste bucatile de ficat. Separat, ceapa se rumeneste in 100 g untura sau ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu ceapa si garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: ficat 70 g; ceapa 35 g; sos 50g; cartofi 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri