Ficat de porc cu sos de smantana

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg ficat de porc
  • 100 g untura sau ulei
  • 100 g lamaie
  • 1 kg sos de smantana (se preia reteta respectiva)
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ficatul se spala, se portioneaza si se sareaza. Lamaia se spala si i se extrage sucul.

Tehnica prepararii

Ficatul se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Sosul de smantana se strecoara peste bucatile de ficat si se fierb 15 minute. Se adauga sucul de lamaie si piper.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din cartofi, orez s.a.

  • O portie: ficat 70 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri