Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ficatul se spala si se portioneaza. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se spala, se curata si se taie felii. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se retrage vasul de pe foc, se adauga apa rece, se lasa 15 minute si se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii
Ficatul se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Bucatile de ficat se scot separat si in grasimea ramasa se inabusa legumele, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, smantana, apa fiarta (750 ml), mustar si se fierb circa 15 minute. Sosul format se strecoara peste bucatile de ficat, se adauga sare, piper si foi de dafin si se fierb inca 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de macaroane, sos si decor din rondele de lamaie. Se serveste cald.