May 14, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ficatul se spala si se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori).
Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de ficat se trec prin faina si se rumenesc in 100 g untura sau ulei. Dupa prajire, bucatile se trec intr-un vas separat. In grasimea ramasa se adauga apa fiarta (500 ml), piper, sare si se fierbe 10 minute, apoi se strecoara peste bucatile de ficat.Ceapa se inabusa in 100 g untura cu 100 ml apa si se adauga peste ficat la servire.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe plalou sau farfurie, cu ceapa deasupra impreuna cu cartofi natur si patrunjel verde. Se serveste cald.