Ficat de porc prajit cu ceapa (Lionez)

May 14, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg ficat de porc
  • 800 g ceapa
  • 200 g untura sau ulei
  • 2 g piper macinat
  • 100 g faina
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ficatul se spala si se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori).

Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de ficat se trec prin faina si se rumenesc in 100 g untura sau ulei. Dupa prajire, bucatile se trec intr-un vas separat. In grasimea ramasa se adauga apa fiarta (500 ml), piper, sare si se fierbe 10 minute, apoi se strecoara peste bucatile de ficat.Ceapa se inabusa in 100 g untura cu 100 ml apa si se adauga peste ficat la servire.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe plalou sau farfurie, cu ceapa deasupra impreuna cu cartofi natur si patrunjel verde. Se serveste cald.

  • O portie: ficat 70 g, garnitura si sos 150 g, ceapa 40 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri