Ficat de porc prajit

Jan 13, 2014 - Mancaruri cu carne

Aveam o bucata de ficat in congelator si m-am decis sa o pregatesc.

Ingrediente
  • 500 g. ficat de porc
  • 200 ml. lapte
  • 3 linguri ulei de palmier pentru prajit
  • sare
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Ficatul se tine in apa 20-30 minute pentru a iesi sangele din el.

Se pune intr-un castron si se toarna 200 ml. lapte lasandu-se jumatate de ora.

Dupa ce a stat in lapte,se taie bucati,se da prin faina si se prajeste intr-o tigaie in care ai incins uleiul.Se intoarce pe ambele parti,avand grija sa nu se arda.

Bucatile de ficat se scot pe servetele absorbante,pentru a se scurge surplusul de grasime si se sareaza dupa gust.

Se serveste cu piure de cartofi sau cu usturoi.

  • Se tine in lapte pentru a nu se intari la prajit.Pont de la Motan,pentru care ii multumesc.!
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri