Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Usturoiul se curata; jumatate din cantitate se taie felii, restul se piseaza. Ficatul de porc se spala, se portioneaza in 20 bucati si se impaneaza cu usturoi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Laptele se fierbe si se raceste.
Tehnica prepararii
Ficatul se trece prin 50 g faina si se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga restul de faina dizolvata in 50 ml lapte rece si cantitatea ramasa de lapte si se fierb circa 20 minute, amestecand pentru a nu se forma aglomerari. Cu 10 minute inainte de sfârsitul fierberii, se adauga smantana. Sosul se strecoara peste ficat, se adauga vin, mustar, sare, piper si usturoi pisat. Se fierb inca 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie (cate 2 bucati la o portie), cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.