Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ficatul se spala, se taie in fasii lungi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ficatul se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga 50 g faina dizolvata in 100 ml apa rece, boia, piper, sare, smantana, supa de oase si se fierb circa 10-15 minute. Din oua, 450 g faina, 100 ml apa si sare se prepara o compozitie, din care cu o lingurita se formeaza galuste, care se fierb in apa cu sare, apoi se racesc in apa, se scurg, se adauga in sos, impreuna cu bucatile de ficat si vin. Se fierb inca 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.