Ficat papricat de porc cu smantana si galuste

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg ficat de porc
  • 150 g untura sau ulei
  • 400 g ceapa
  • 100 ml vin alb
  • 150 g smantana
  • 500 g faina
  • 200 g oua
  • 750 g supa de oase (se preia reteta respectiva)
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 50 g patrunjel
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ficatul se spala, se taie in fasii lungi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ficatul se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga 50 g faina dizolvata in 100 ml apa rece, boia, piper, sare, smantana, supa de oase si se fierb circa 10-15 minute. Din oua, 450 g faina, 100 ml apa si sare se prepara o compozitie, din care cu o lingurita se formeaza galuste, care se fierb in apa cu sare, apoi se racesc in apa, se scurg, se adauga in sos, impreuna cu bucatile de ficat si vin. Se fierb inca 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: ficat 70 g, galuste 100 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri