Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ficatul de porc se spala, se taie in 5-6 bucati pentru o portie. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
Tehnica prepararii
Bucatile de ficat se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga boia de ardei dulce, supa de oase, sare si se fierb 10-20 minute. Sosul obtinut se adauga peste bucatile de ficat si se mai fierb 10 minute. Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.