Ficat papricat de porc

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg ficat de porc
  • 150 g untura sau ulei
  • 500 g ceapa
  • 3 kg cartofi
  • 100 ml vin alb
  • 1 kg supa de oase (se preia reteta respectiva)
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 50 g patrunjel
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ficatul de porc se spala, se taie in 5-6 bucati pentru o portie. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.

Tehnica prepararii

Bucatile de ficat se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga boia de ardei dulce, supa de oase, sare si se fierb 10-20 minute. Sosul obtinut se adauga peste bucatile de ficat si se mai fierb 10 minute. Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: ficat 70 g, cartofi 180 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri