Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa, usturoiul, morcovii, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie rondele. Cartofii se spala, se curata, se taie sferturi, se spala, se fierb si se toaca cu masina. Carnea se spala si se sareaza. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Carnea se asaza intr-o tava cu ulei si 100 ml apa, se adauga morcovi, ceapa, patrunjel radacina, usturoi, piper si sare si se introduce la cuptor. Cand carnea este fripta, se scoate separat, se raceste si se portioneaza. In jiul (suc propriu) ramas, se adauga pasta de tomate, apa fiarta circa 300 ml si se fierb 10 minute. Sosul format se paseaza peste bucatile de carne. Din cartofi, unt, lapte si sare se prepara pireul.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu rondele de ou deasupra si pireu de cartofi. Se serveste cald.