May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina, ceapa, telina se curata, se spala si se taie felii. Ciupercile proaspete se curata, se spala, si se taie lame. Când se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid si se taie lame. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de pui se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga morcovi, ceapa, telina, patrunjel radacina, piper, apa fiarta (circa 500 ml) si se continua inabusirea cu vasul acoperit, pâna ce carnea si legumele sunt fierte. Separat se inabusa ciupercile in 50 g ulei, se adauga sare si piper. Cartofii se inabusa in 50 g ulei si 100 ml apa, apoi se adauga peste ciuperci. Sosul rezultat din fierberea carnii cu legume se paseaza peste cartofi si ciuperci si se fierbe 30 minute. Se adauga mujdei de usturoi, vin, jumatate din cantitatea de usturoi verde, bucatile de carne si se continua fierberea inca 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.