Friptura de miel la tava

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,6 kg carne de miel cu os
  • 50 g ulei
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 50 g ceapa
  • 40 g usturoi
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala cu apa rece, se sareaza. Morcovii, telina radacina se curata, se spala si se taie felii. Ceapa si usturoiul se curata si se spala.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa in cuptor intr-o tava cu ulei si 100 ml apa impreuna cu morcovi, telina, ceapa, usturoi, piper si sare. Se stropeste din timp in timp cu jiul (suc propriu) format. Dupa frigere, carnea se raceste putin si se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din legume, cartofi, s.a.

  • O portie: 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri