Friptura de porc cehoslovaca

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 50 g untura sau ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 g piper macinat
  • 25 ml otet 9 grade
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g chimen
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Pulpa de porc se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Pulpa de porc se asaza intr-o tava cu untura sau ulei si 100 ml apa, felii de morcovi si ceapa, foi de dafin, chimen, piper si se frige la cuptor 30 minute, la temperatura moderata. In timpul frigerii, se stropeste carnea cu jiul format. Se raceste si se taie felii (câte doua bucati pentru o portie). Jiul (sosul) format se strecoara peste friptura.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; cartofi 180 g; jiu (suc propriu) 20 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri