Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Pulpa de porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala cu multa apa si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi mici. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml apa si se scot separat. In uleiul ramas, se inabusa ceapa si ciupercile, se adauga 200 ml apa, costita afumata, continuând inabusirea circa 10 minute. Se adauga boia, apa (300 ml), faina dizolvata in smantana, se fierbe circa 15 minute. Sosul se toarna peste carne si se continua fierberea, inca 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din legume, cartofi s.a.