Friptura de porc cu ciuperci

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 100 g ulei
  • 100 g ceapa
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g conserva
  • 150 g costita afumata
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 20 g faina
  • 200 g smantana
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pulpa de porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala cu multa apa si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi mici. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml apa si se scot separat. In uleiul ramas, se inabusa ceapa si ciupercile, se adauga 200 ml apa, costita afumata, continuând inabusirea circa 10 minute. Se adauga boia, apa (300 ml), faina dizolvata in smantana, se fierbe circa 15 minute. Sosul se toarna peste carne si se continua fierberea, inca 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din legume, cartofi s.a.

  • O portie: carne 60 g; ciuperci 25 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri