Friptura de porc cu ghiveci bulgaresc

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 250 g orez
  • 1,8 kg ghiveci de gatit
  • 500 g supa de oase (se preia reteta respectiva)
  • 150 g ulei
  • 500 g ceapa
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 1 g piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 300 g rosii proaspete sau 150 g conserva
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pulpa de porc se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala cu multa apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie in sferturi; daca se folosesc rosii in bulion se taie in jumatati.

Tehnica prepararii

Carnea se asaza intr-o tava cu 50 g ulei si 100 ml apa si se frige la cuptor. Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga orezul continuand inabusirea, se adauga supa de oase si se fierbe la cuptor in vas acoperit. Cand orezul estre aproape fiert, se amesteca cu ghiveci, boia de ardei, piper si sare. Deasupra se pun rosii si se introduce din nou la cuptor 20 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Friptura se portioneaza in felii (cate 2 bucati la o portie).

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 60 g, ghiveci 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri