Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Pulpa de porc se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala cu multa apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie in sferturi; daca se folosesc rosii in bulion se taie in jumatati.
Tehnica prepararii
Carnea se asaza intr-o tava cu 50 g ulei si 100 ml apa si se frige la cuptor. Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga orezul continuand inabusirea, se adauga supa de oase si se fierbe la cuptor in vas acoperit. Cand orezul estre aproape fiert, se amesteca cu ghiveci, boia de ardei, piper si sare. Deasupra se pun rosii si se introduce din nou la cuptor 20 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Friptura se portioneaza in felii (cate 2 bucati la o portie).
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.