Friptura din carne de porc cu rosii

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 150 g untura sau ulei
  • 1,2 kg rosii proaspete sau 600 g conserva
  • 50 g faina
  • 25 g zahar
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 2 foi de dafin
  • 700 g supa de oase (se preia reteta respectiva)
  • 100 g ceapa
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pulpa de porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 150 g untura sau ulei cu 100 ml apa, apoi se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, supa de oase, rosii, piper, foi de dafin, zahar si se fierb circa 20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de carne si se fierb impreuna circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din orez, paste fainoase, cartofi.

  • O portie: carne 60 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri