Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Pulpa de porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 150 g untura sau ulei cu 100 ml apa, apoi se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, supa de oase, rosii, piper, foi de dafin, zahar si se fierb circa 20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de carne si se fierb impreuna circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din orez, paste fainoase, cartofi.