Friptura din carne de porc marinareasca

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 100 g ulei
  • 100 g ceapa
  • 100 g lamaie
  • 1 g piper boabe
  • 3 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin alb
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza, se asaza intr-un vas, se adauga piper, vin, suc de lamaie, ceapa, foi de dafin, circa 200 ml apa si se tine la macerat (marinat), la rece, 24 ore. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea, dupa macerare, se scurge, se bate putin, se prajeste in ulei si se scoate separat. In grasimea ramasa, se adauga lichidul in care a stat carnea la macerat si se firbe circa 20 minute, apoi se strecoara peste bucatile de carne.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; sos 50 g; cartofi 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri