Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza, se asaza intr-un vas, se adauga piper, vin, suc de lamaie, ceapa, foi de dafin, circa 200 ml apa si se tine la macerat (marinat), la rece, 24 ore. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea, dupa macerare, se scurge, se bate putin, se prajeste in ulei si se scoate separat. In grasimea ramasa, se adauga lichidul in care a stat carnea la macerat si se firbe circa 20 minute, apoi se strecoara peste bucatile de carne.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.