Friptura din carne de pui cu sos de legume

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,5 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 50 g pasta de tomate
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g patrunjel radacina
  • 100 g ulei
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii, telina, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Puii se asaza intr-o tava impreuna cu morcovi, telina radacina, patrunjel radacina, se adauga ulei, sare, apa (circa 200 ml) si se introduce tava la cuptor pentru a se frige. Puiul fript se scoate separat, se raceste putin si se portioneaza. Sosul rezultat se paseaza, se adauga pasta de tomate, apa fiarta (circa 800 ml) si se fierbe, circa 10 - 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos Se poate servi cu garnituri diferite. Se serveste cald.

  • O portie: carne 100 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri