Friptura din carne de vita cu ficat (ca la Strassbourg)

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vita superioara fara os (pulpa si spata)
  • 500 g ficat de vita
  • 900 g ceapa
  • 50 g faina
  • 100 g ulei
  • 1 kg supa de oase
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala. Ficatul se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se sareaza si se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se continua fierberea 2-3 ore, adaugand treptat supa de oase (circa 500 g). Ceapa se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se adauga ficat si faina dizolvata in 50 ml apa rece si se fierb, inabusit circa 20 minute; se adauga treptat cantitatea ramasa de supa de oase, se toarna peste carnea inabusita si se continua fierberea 15 minute, cu piper si sare. Spre sfarsit se adauga vin. Carnea se scoate separat, se raceste putin si se portioneaza (cate 2 bucati pentru o portie).

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, montat astfel : bucati de friptura si ficat cu sos. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; ficat 30 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri