Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala. Ficatul se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se sareaza si se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se continua fierberea 2-3 ore, adaugand treptat supa de oase (circa 500 g). Ceapa se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se adauga ficat si faina dizolvata in 50 ml apa rece si se fierb, inabusit circa 20 minute; se adauga treptat cantitatea ramasa de supa de oase, se toarna peste carnea inabusita si se continua fierberea 15 minute, cu piper si sare. Spre sfarsit se adauga vin. Carnea se scoate separat, se raceste putin si se portioneaza (cate 2 bucati pentru o portie).
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, montat astfel : bucati de friptura si ficat cu sos. Se serveste cald.