Friptura din carne de vita impanata cu slanina

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg muschi de vita
  • 150 g slanina
  • 50 g ulei
  • 50 g mustar
  • 1 g cimbru
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Slanina se taie fâsii de 3 cm lungime. Carnea se curata, se spala, se impaneaza cu fâsii de slanina si se sareaza. Mustarul se dilueaza.

Tehnica prepararii

Carnea se sareaza, se condimenteaza cu piper si cimbru. Se unge cu ulei, se rumeneste la cuptor la foc iute 20 minute. Se scoate pe un platou, se raceste si se portioneaza. In jiul (suc propriu) format se adauga mustar si se fierbe circa 10 minute. Sosul format se strecoara si se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos. Se poate servi cu diferite garnituri din legume, cartofi, paste fainoase s.a. Se serveste cald.

  • O portie: 75 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri