Friptura picanta din carne de vita

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vita calitate superioara (pulpa si spata)
  • 100 g ulei
  • 100 g ceapa
  • 40 g usturoi
  • 150 g morcovi
  • 100 ml vin alb
  • 50 g mustar
  • 300 g supa de oase
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala. Ceapa, morcovii si usturoiul se curata, se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa in ulei cu 100 g supa de oase. Se adauga ceapa, morcovi, cantitatea ramasa de supa, usturoi, piper, boia de ardei dulce si sare si se introduce la cuptor. Spre sfarsitul frigerii, se adauga vin si mustar. Sosul format se paseaza, iar carnea se portioneaza (câte 2 bucati la o portie).

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu sos. Se poate servi cu garnituri diferite.

  • carne 70 g, sos 75 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri