Friptura tocata (berlineza)

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 400 g carne de vita calitatea I
  • 200 g carne de porc calitatea I
  • 1,5 kg cartofi
  • 300 g ceapa
  • 100 g oua
  • 50 g patrunjel verde
  • 1,5 kg sos brun
  • 50 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita si carnea de porc se spala, se taie bucati si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se departeaza apa. Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare si se curata de coaja. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec sub jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, oua, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, piper si sare. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava cu ulei, dându-i-se forma unei franzele; tava se asaza intr-un vas cu apa clocotita (bain - marie) si se introduce la cuptor, circa 45 minute. Preparatul obtinut se raceste si se portioneaza in felii (câte doua pt.o portie).

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos brun, garnitura de cartofi fierti cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 60 g, sos 50 g, garnitura 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri