Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se sareaza. Costita se taie fâsii de 2-3 cm. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala, se taie felii. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se retrage vasul de pe foc, se adauga apa rece, se lasa 15 minute si se trece prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja, se rade. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se impaneaza cu costita, se inabusa la cuptor in ulei cu 100 ml apa, impreuna cu ceapa, morcovi, telina si foi de dafin, adaugând treptat circa 1 l apa fiarta. Când este inabusita carnea, se scoate in alt vas, se raceste si se portioneaza (cate 2 bucati la portie). In sosul ramas, se adauga faina dizolvata cu 50 ml apa rece, mustar, piper, sare si se continua fierberea circa 20 minute. Se paseaza sosul peste carne, se adauga zahar si se continua fierberea 10 minute. Spre sfarsit, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de macaroane si cascaval ras si unt topit deasupra. Se serveste cald.