May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Gaina se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, telina, ceapa, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Hreanul se curata, se spala, se rade fin, se amesteca cu otet si apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea de gaina se fierbe in apa cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga morcovi, telina, ceapa, patrunjel radacina si pastarnac si se fierb. Carnea fiarta se scoate separat, se lasa sa se raceasca putin, se portioneaza si se pastreaza intr-un vas cu supa strecurata. Morcovii fierti se pastreaza in putina supa (300 - 400 g).
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si morcovi, cu patrunjel verde deasupra. Sosul de hrean se prezinta separat in sosiera. Se serveste cald.