Gaina rasol cu legume si hrean

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de gaina calitatea I fara cap si picioare
  • 800 g morcovi
  • 300 g telina radacina
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 100 g ceapa
  • 1,8 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 400 g hrean
  • 100 ml otet 9 grade
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Gaina se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, telina, ceapa, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Hreanul se curata, se spala, se rade fin, se amesteca cu otet si apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea de gaina se fierbe in apa cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga morcovi, telina, ceapa, patrunjel radacina si pastarnac si se fierb. Carnea fiarta se scoate separat, se lasa sa se raceasca putin, se portioneaza si se pastreaza intr-un vas cu supa strecurata. Morcovii fierti se pastreaza in putina supa (300 - 400 g).

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si morcovi, cu patrunjel verde deasupra. Sosul de hrean se prezinta separat in sosiera. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g; legume si hrean 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri