Galuste cu antricot de vita si mazare

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg antricot de vita fara os
  • 1 kg supa de oase
  • 100 g ulei
  • 100 g oua
  • 400 g faina
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 400 g ceapa
  • 250 g mazare verde proaspata sau 150 g conserva
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Antricotul de vita se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Mazarea verde proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Daca se foloseste mazarea conserva se scurge lichidul si se trece prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de antricot trecute prin faina (50 g) se asaza intr-un vas si se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g). Separat, in alt vas se inabusa ceapa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se adauga boia, pasta de tomate, sare, faina (50 g) dizolvata in 50 ml apa rece si treptat cantitatea de supa de oase ramasa. Sosul obtinut se fierbe circa 15 minute, se strecoara peste bucatile de antricot si se fierb impreuna circa 30 minute. Galustele se pregatesc astfel : din faina (300 g), oua, 100 ml apa sare, se prepara o compozitie de consistenta moale, din care se formeaza cu lingurita galuste mici care se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa fierbere, galustele se strecoara si se spala cu apa rece, se adauga la antricot impreuna cu mazare si se fierb 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; galuste 75 g; sos 100 g; mazare 15g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri