Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul de vita se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Mazarea verde proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Daca se foloseste mazarea conserva se scurge lichidul si se trece prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de antricot trecute prin faina (50 g) se asaza intr-un vas si se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g). Separat, in alt vas se inabusa ceapa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se adauga boia, pasta de tomate, sare, faina (50 g) dizolvata in 50 ml apa rece si treptat cantitatea de supa de oase ramasa. Sosul obtinut se fierbe circa 15 minute, se strecoara peste bucatile de antricot si se fierb impreuna circa 30 minute. Galustele se pregatesc astfel : din faina (300 g), oua, 100 ml apa sare, se prepara o compozitie de consistenta moale, din care se formeaza cu lingurita galuste mici care se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa fierbere, galustele se strecoara si se spala cu apa rece, se adauga la antricot impreuna cu mazare si se fierb 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.