Galuste cu antricot de vita si sos papricat

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg antricot de vita fara os
  • 1 kg supa de oase
  • 500 g ceapa
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 150 g ulei
  • 150 g smantana
  • 150 g ardei gras proaspat
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala si se taie sferturi. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa si ardeii se inabusa cu 100 g ulei cu 100 g supa de oase. Separat bucatile de antricot se inabusa in 50 g ulei cu 100 g supa de oase, se adauga treptat supa de oase ramasa si se fierb 60 minute. La bucatile de antricot se adauga legumele inabusite, boia, piper, sare, rosii, smantana, galustele fierte si se continua fierberea inca 5-10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; galuste 100 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri