Galuste cu rinichi de porc

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,2 kg rinichi de porc
  • 150 g untura sau ulei
  • 500 g ceapa
  • 500 g faina
  • 500 g paine alba
  • 150 g oua
  • 20 g zahar
  • 200 g smantana
  • 100 ml vin alb
  • 10 ml otet 9 grade
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 2 foi de dafin
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Rinichii se taie in doua, se inlatura capsula, se tin in apa cu otet 30 minute, se curata, se oparesc, se spala, se racesc, se taie in cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Painea se curata de coaja, se inmoaie in apa rece si se stoarce. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Rinichii se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa si se scot separat. In uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga 1 l apa fiarta, boia de ardei, foi de dafin, piper (1g), sare si 50 g faina dizolvata in 50 ml apa rece. Cu 5 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga vin. Painea se amesteca cu 50 g faina, ou, piper, zahar, sare, jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Din compozitia obtinuta se formeaza galuste de marimea unui ou, care se fierb intr-un vas cu apa clocotita si sare, 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu galuste (2 bucati la o portie), sos, smântâna si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: rinichi 60 g; galuste 75 g; sos 125 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri