Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Rinichii se taie in doua, se inlatura capsula, se tin in apa cu otet 30 minute, se curata, se oparesc, se spala, se racesc, se taie in cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Painea se curata de coaja, se inmoaie in apa rece si se stoarce. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Rinichii se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa si se scot separat. In uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga 1 l apa fiarta, boia de ardei, foi de dafin, piper (1g), sare si 50 g faina dizolvata in 50 ml apa rece. Cu 5 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga vin. Painea se amesteca cu 50 g faina, ou, piper, zahar, sare, jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Din compozitia obtinuta se formeaza galuste de marimea unui ou, care se fierb intr-un vas cu apa clocotita si sare, 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu galuste (2 bucati la o portie), sos, smântâna si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.