Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras proaspat se curata, se spala si se taie felii. Daca se foloseste ardei gras conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece, se taie felii. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 150 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa, ardeiul si orezul se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, piper, sare si supa de oase si se fierb circa 10 minute. Se adauga bucatile de carne, felii de rosii deasupra si se introduc la cuptor, 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.