Ghiveci bulgaresc

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg piept de porc cu os
  • 150 g untura sau ulei
  • 500 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 250 g orez
  • 400 g ardei gras proaspat sau 200 g conserva
  • 1 kg supa de oase
  • 800 g rosii proaspete sau 400 g conserva
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras proaspat se curata, se spala si se taie felii. Daca se foloseste ardei gras conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece, se taie felii. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 150 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa, ardeiul si orezul se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, piper, sare si supa de oase si se fierb circa 10 minute. Se adauga bucatile de carne, felii de rosii deasupra si se introduc la cuptor, 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 60 g, ghiveci 260 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri