Ghiveci cu carne de vita

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 700 g cartofi
  • 250 g ceapa
  • 700 g fasole verde proaspata
  • 400 g morcovi
  • 1 kg mazare verde proaspata sau 600 g conserva
  • 400 g dovlecei proaspeti
  • 700 g varza alba
  • 400 g vinete
  • 250 g rosii proaspete
  • 50 g pasta de tomate
  • 250 g pastarnac, patrunjel radacina
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 200 g ulei
  • 50 g patrunjel verde
  • 500 g ardei gras
  • 100 ml vin alb
  • 50 g usturoi
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Legumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul verde se taie marunt. Morcovii, cartofii, pastarnacul, patrunjelul radacina, dovleceii si vinetele, se taie cuburi, iar varza si ardeiul gras careuri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Usturoiul se curata si se taie in felii subtiri. Mazarea verde si fasolea verde proaspete se curata, se spala, se fierb in apa cu sare. Cand se foloseste mazare conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa impreuna cu ceapa in 50 g ulei cu apa (100 ml), se adauga pasta de tomate si treptat circa 1 l apa fiarta si se continua fierberea. Separat in 150 g ulei cu 150 ml apa se inabusa legumele in ordinea fierberii (morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, varza, ardei gras, vinete, cartofi, fasole verde, mazare, dovlecei), adaugand treptat cantitatea de apa necesara. Când legumele sunt fierte se adauga sare si usturoi. Legumele inabusite se asaza peste carnea fiarta. Deasupra se adauga rosiile taiate sferturi, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, se acopera cu apa si se introduc la cuptor. Cand este aproape gata se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, legumiera sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g, ghiveci 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri