Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Telina, morcovii, cartofii, vinetele, dovleceii se taie cuburi. Varza, ardeii se taie careuri. Rosiile se taie sferturi. Bamele se oparesc cu apa fiarta cu otet. Conopida se desparte in buchetele, se spala si se tine in apa rece cu sare. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in 50 g ulei cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate si treptat circa 1 l apa fiarta si se continua fierberea. Separat in 150 g ulei cu 150 ml apa se inabusa legumele in ordinea timpului de fierbere : morcovi, telina, varza, ardei gras, mazare, fasole verde, vinete, cartofi, conopida, bame, dovlecei, rosii. Dupa ce s-au inabusit, se adauga usturoi, sare si piper. Legumele inabusite se asaza peste carnea fiarta, deasupra se asaza rosii, se completeaza cu apa fiarta pâna ce se acopera legumele si se introduce vasul la cuptor. Când sunt aproape gata fierte toate componentele, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde si se continua fierberea circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, farfurie sau in legumiera, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.