Ghiveci din legume proaspete cu carne de vita (cap de piept)

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg cap de piept cu os de vita
  • 250 g ceapa
  • 200 g ulei
  • 300 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 500 g cartofi
  • 200 g ardei gras proaspat
  • 500 g varza alba proaspata
  • 400 g vinete proaspete
  • 400 g conopida proaspata
  • 200 g bame
  • 200 g fasole verde proaspata
  • 500 g rosii proaspete
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 ml vin alb
  • 25 ml otet 9 grade
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g usturoi
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Telina, morcovii, cartofii, vinetele, dovleceii se taie cuburi. Varza, ardeii se taie careuri. Rosiile se taie sferturi. Bamele se oparesc cu apa fiarta cu otet. Conopida se desparte in buchetele, se spala si se tine in apa rece cu sare. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in 50 g ulei cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate si treptat circa 1 l apa fiarta si se continua fierberea. Separat in 150 g ulei cu 150 ml apa se inabusa legumele in ordinea timpului de fierbere : morcovi, telina, varza, ardei gras, mazare, fasole verde, vinete, cartofi, conopida, bame, dovlecei, rosii. Dupa ce s-au inabusit, se adauga usturoi, sare si piper. Legumele inabusite se asaza peste carnea fiarta, deasupra se asaza rosii, se completeaza cu apa fiarta pâna ce se acopera legumele si se introduce vasul la cuptor. Când sunt aproape gata fierte toate componentele, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde si se continua fierberea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, farfurie sau in legumiera, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 60 g; ghiveci 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri