Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Maruntaiele se spala si se taie in bucati mici. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa verde se curata, se spala, se taie in bucati de 3 cm. Tarhonul se spala, se opareste si se taie marunt. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci fiecare frunza. Rosiile se spala,se oparesc, se decojesc; 300 g se taie cuburi si 200g se taie rondele. Usturoiul verde se curata, se spala; 50 g se taie marunt iar restul se piseaza. Sosul brun se prepara, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Maruntaiele si ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Se adauga sos brun si se fierb circa 30 minute. Ceapa verde, salata verde si usturoiul se inabusa in restul de untura sau ulei (100 g), se adauga peste maruntaie cu rosiile cuburi, piper, marar, tarhon si sare. Se tine in cuptor circa 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si rondele de rosii.
Prezentarea si servirea
Ghiveciul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.