Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cuburi. Telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie careuri. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Varza se curata de frunzele depreciate si cotor, se spala si se taie careuri. Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa, impreuna cu ceapa, se adauga boia de ardei si pasta de tomate si treptat, supa de oase si se continua inabusirea. In alt vas, in 150 g ulei cu 150 ml apa, se inabusa legumele in ordinea timpului de fierbere : morcovii, telina, patrunjelul radacina, varza, ardei gras, cartofii, se adauga circa 300 ml apa si se continua inabusirea la cuptor, circa 30 minute. Bucatile de carne fierte se asaza intr-o tava, se adauga legumele inabusite si legumele conserva (fasole verde, mazare, ghiveci, rosii), usturoi, piper, sare si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se acopera cu apa fiarta si se introduce tava la cuptor circa 15 minute. Cand este aproape gata, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, farfurie sau in legumiera, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.