Gogonele murate umplute cu carne de porc

May 28, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 600 g carne de porc calitatea I
  • 2 kg gogonele murate
  • 100 g orez
  • 150 g ceapa
  • 75 g ulei
  • 1 g cimbru
  • 50 g oua
  • 50 g marar verde
  • 1 g piper macinat
  • 400 g iaurt
  • 1,6 kg sos brun (spaniol)
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Gogonelele de marime egala, se spala, se taie capacele, se scot semintele si miezul. Carnea de porc se spala, se taie bucati mici si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se opareste. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Mararul se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, ouale, sare, piper si cimbru. Gogonelele se umplu cu compozitia obtinuta, se aseaza intr-o tava cu ulei si 75 ml apa. Se introduce la cuptor pentru circa 20 minute, apoi se adauga sosul brun (spaniol) si se continua fierberea inca 10 minute.

Prezentarea si servirea

Se serveste cald, cu marar verde si iaurt deasupra.

  • O portie: gogonele 200 g, sos 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri