May 28, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Gogonelele de marime egala, se spala, se taie capacele, se scot semintele si miezul. Carnea de porc se spala, se taie bucati mici si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se opareste. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Mararul se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, ouale, sare, piper si cimbru. Gogonelele se umplu cu compozitia obtinuta, se aseaza intr-o tava cu ulei si 75 ml apa. Se introduce la cuptor pentru circa 20 minute, apoi se adauga sosul brun (spaniol) si se continua fierberea inca 10 minute.
Prezentarea si servirea
Se serveste cald, cu marar verde si iaurt deasupra.