Gulas cu carne de pui

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,5 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 100 ml ulei
  • 250 g smantana
  • 150 g faina
  • 2 g chimen
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de pui se inabusa in ulei si 200 ml apa. Se adauga chimen, faina dizolvata in 150 ml apa rece, se completeaza cu 750 ml apa fiarta, smantana si se continua fierberea, circa 20 minute. Sosul obtinut se strecoara peste carnea de pui, se adauga piper si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie. Se poate servi cu garnituri diferite (cartofi natur, pireu de cartofi si altele). Se serveste cald.

  • O portie: carne 100 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri