Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de vita se curata de pielite, se spala, se taie bucati mici (4-5 bucati la o portie). Morcovii, telina radacina, ardeiul gras, ceapa, usturoiul se curata, se spala. Morcovii si telina se rad prin razatoare fina. Ardeiul gras si ceapa se taie marunt. Usturoiul si ardeiul iute se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Ceapa, morcovii, telina si ardeiul gras se inabusa in ulei cu putina supa de oase (100 g), se adauga boia de ardei dulce si pasta de tomate, carne si supa de oase (300 g). Se adauga sare si chimen si se continua fierberea circa 2 ore, apoi se aduga cartofii si se completeaza cu supa de oase. Separat se framanta din oua, faina, sare si 50 ml apa o coca de taitei. Cand incepe sa fierba sosul, se adauga cuscusul format prin rupere cu cu mana din coca de taitei. Se adauga ciuperci, usturoi, piper, jumatate din cantitatea de patrunjel verde taiat marunt si ardei iute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in bol sau farfurie adânca, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.