Gulas muresean

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 300 g ceapa
  • 100 g ulei
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g ardei gras
  • 1,5 kg cartofi
  • 5 g chimen
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 25 g usturoi
  • 100 g oua
  • 200 g faina
  • 200 g ciuperci conserva
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g pasta de tomate
  • 5 g ardei iute
  • 500 g supa de oase
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita se curata de pielite, se spala, se taie bucati mici (4-5 bucati la o portie). Morcovii, telina radacina, ardeiul gras, ceapa, usturoiul se curata, se spala. Morcovii si telina se rad prin razatoare fina. Ardeiul gras si ceapa se taie marunt. Usturoiul si ardeiul iute se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Ceapa, morcovii, telina si ardeiul gras se inabusa in ulei cu putina supa de oase (100 g), se adauga boia de ardei dulce si pasta de tomate, carne si supa de oase (300 g). Se adauga sare si chimen si se continua fierberea circa 2 ore, apoi se aduga cartofii si se completeaza cu supa de oase. Separat se framanta din oua, faina, sare si 50 ml apa o coca de taitei. Cand incepe sa fierba sosul, se adauga cuscusul format prin rupere cu cu mana din coca de taitei. Se adauga ciuperci, usturoi, piper, jumatate din cantitatea de patrunjel verde taiat marunt si ardei iute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in bol sau farfurie adânca, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 45 g, garnitura si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri