Gulas secuiesc

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg piept de porc cu os
  • 150 g untura sau ulei
  • 400 g ceapa
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 3 kg varza alba murata
  • 50 g pasta de tomate
  • 200 g smantana
  • 2 foi de dafin
  • 2 g piper boabe
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Varza murata se spala si se taie fasii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 150 ml apa si apoi se scoate separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga boia de ardei, varza, pasta de tomate, piper, foi de dafin, circa 1 l apa sau zeama de varza si se fierb circa 40 minute. Se adauga carnea si se introduce la cuptor 15-20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 60 g, varza cu sos 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri