Gulas vienez

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 500 g ceapa
  • 100 g ulei
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 3 g chimen
  • 2 g piper macinat
  • 100 g pasta de tomate
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 500 g supa de oase
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in bucati (3-4 la o portie). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie in felii lungi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 g supa, se scot separat si in jiul ramas se inabusa ceapa. Se adauga boia de ardei, chimen, carne si se acopera cu supa de oase. Se fierb circa 1 ora. Se adauga sare, piper, pasta de tomate si se continua fierberea circa 30 minute. Cartofii se fierb separat in apa cu sare si se adauga in sos.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; cartofi 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri