Gutui cu carne de porc

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg piept de porc cu os
  • 100 g ulei
  • 100 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 kg gutui
  • 150 g zahar
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Gutuile se spala, se curata casa seminala si se taie felii mari. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu apa (50 ml), se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, pasta de tomate, sare, circa 1,5 l apa si se fierbe 20 minute. Separat, gutuile se inabusa in 100 g ulei, apoi se scot si se adauga la carne când aceasta este aproape fiarta. Zaharul se caramelizeaza, se adauga putina apa, se fierbe circa 5 minute si se adauga peste carne si sos. Se continua fierberea la cuptor, 5-10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 60 g; gutui 120 g; sos 130 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri