Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Gutuile se spala, se curata casa seminala, se taie felii mari. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Faina se cerne. Scortisoara se macina.
Tehnica prepararii
Carnea se sareaza, se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, sare si cantitatea de apa necesara fierberii (circa 1,5 l). Se continua fierberea, pâna ce carnea este fiarta. Feliile de gutui se inabusa in 100 g ulei, se adauga la carne si se fierb impreuna. Zaharul se caramelizeaza, fara sa se arda, se adauga putina apa, scortisoara, se fierbe circa 5 minute si se toarna peste gutui si carne, când sunt aproape fierte.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.