Iepure cu ciuperci

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2 kg carne de iepure cu os
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 200 g untura sau ulei
  • 100 g faina
  • 150 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 25 g usturoi
  • 1 g cimbru
  • 1 g piper macinat
  • 2 foi de dafin
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 ml vin rosu
  • 30 g sare
  • 1 kg bait
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de iepure se tine la bait circa 12 ore, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se spala si se taie lame. Faina se cerne. Morcovii, telina radacina se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori).

Tehnica prepararii

Carnea se portioneaza, se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei (100 g) si apa (100 ml). Dupa inabusire carnea se scoate separat, iar in jiul format se adauga morcovi, telina, apa (300 ml) si se continua fierberea. Cand s-a redus cantitatea de lichid, se adauga pasta de tomate, usturoi, foi de dafin, piper, cimbru, faina dizolvata in apa (100 ml) si jumatate din cantitatea de vin. Se adauga 500 g bait strecurat, se continua fierberea 15-20 minute. Sosul se paseaza peste carne. Ciupercile se inabusa in untura sau ulei (100 g) si se adauga peste bucatile de carne. Se introduce vasul in cuptor circa 15-20 minute si se adauga vin deasupra.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos din ciuperci. Se serveste cald.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri