Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Morcovii, telina si jumatate din cantitatea de ceapa se curata, se spala si se taie felii. Restul de ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste cu apa clocotita si se indeparteaza apa. Iepurele se curata si se tine 12 ore la bait (circa 2 litri apa, otet, morcovi, telina, ceapa, piper, foi de dafin si cimbru). Maslinele se oparesc in apa clocotita. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fâsii. Lamaile se spala si se taie rondele foarte subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Iepurele se taie in 10 bucati, se inabusa in ulei impreuna cu ceapa taiata marunt, ardei gras si 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, sânge de iepure, usturoi, apa fiarta si se continua fierberea timp de 40 minute. Se adauga masline, piper si sare. Cand carnea este fiarta, se adauga vin si coniac.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu decor din rondele de lamaie si patrunjel verde. Se serveste cald sau rece.