Iepure cu masline

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 carne de iepure cu os
  • 200 g ardei gras
  • 200 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 200 g ceapa
  • 100 g ulei
  • 3 g cimbru
  • 100 ml vin rosu
  • 30 g coniac
  • 75 g pasta de tomate
  • 40 g patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • 25 g usturoi
  • 250 g masline
  • 100 g lamai
  • 50 ml otet 9 grade
  • 100 g sange de iepure
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii, telina si jumatate din cantitatea de ceapa se curata, se spala si se taie felii. Restul de ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste cu apa clocotita si se indeparteaza apa. Iepurele se curata si se tine 12 ore la bait (circa 2 litri apa, otet, morcovi, telina, ceapa, piper, foi de dafin si cimbru). Maslinele se oparesc in apa clocotita. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fâsii. Lamaile se spala si se taie rondele foarte subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Iepurele se taie in 10 bucati, se inabusa in ulei impreuna cu ceapa taiata marunt, ardei gras si 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, sânge de iepure, usturoi, apa fiarta si se continua fierberea timp de 40 minute. Se adauga masline, piper si sare. Cand carnea este fiarta, se adauga vin si coniac.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu decor din rondele de lamaie si patrunjel verde. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: carne cu os 80 g; sos 175 g; masline 25 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri