Iepure cu sos de lamaie (a la grec)

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de iepure cu os
  • 200 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 200 g ceapa
  • 800 g arpagic
  • 200 g ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 100 g pasta de tomate
  • 250 g masline
  • 2 foi de dafin
  • 100 g lamai
  • 3 g cimbru
  • 1 g piper boabe
  • 50 ml otet 9 grade
  • 25 g usturoi
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii, telina, ceapa se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie marunt, iar jumatate se taie felii. Arpagicul se opareste si se curata. Carnea de iepure se tine 12 ore la marinat in bait format din legumele taiate felii, apa, otet, piper boabe (1 g), sare si jumatate din cantitatea de foi de dafin si cimbru. Maslinele se oparesc in apa clocotita. Usturoiul se curata si se taie. Lamaile se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Carnea se taie in 10 bucati, se inabusa in ulei (100 g) cu 100 ml apa. Ceapa, morcovii si telina taiate marunt, se inabusa separat in 50 g ulei cu 50 ml apa. Se adauga pasta de tomate, lichid de la marinare si se fierb circa 60 minute, se adauga restul de foi de dafin, piper macinat, usturoi, cimbru si vin. Sosul rezultat se paseaza peste bucatile de carne. Arpagicul se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, se adauga peste carene si sos impreuna cu maslinele. Se mai fierb circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de lamaie. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 80 g; sos 200 g; masline 25 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri