Jamboree de pui

Nov 21, 2009 - Mancaruri cu carne

Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate de la Reader's Digest. Numele mi-a atras atentia in primul rand si m-am dus direct la DEX ca habar n-aveam ce inseamna... Deci jamboree inseamna petrecere, adunare vesela... si alte chestii, dar astea mi s-au parut cele mai potrivite pentru reteta de fata.

Ingrediente
  • 2 pulpe de pui taiate cubulete
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 ciuperci mari champignon
  • 1 morcov taiat bastonase
  • cateva buchetele de broccoli
  • 150 ml vin alb
  • 300 ml apa fiarta
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lgt tarhon
  • 1/2 lgt cimbru
  • 100 g orez salbatic
  • patrunjel tocat marunt pentru decor
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun bucatile de pui si se rumenesc la foc mare amestecand continuu. Apoi se micsoreaza focul si se adauga ceapa tocata, ciupercile, foaia de dafin, tarhonul si cimbrul. Reteta originala era si cu coaja de lamaie rasa. Se lasa la foc potrivit pana se inmoaie ceapa si ciupercile, apoi se toarna vinul si apa.

Se adauga morcovii, sare si piper si dupa cateva minute si buchetelele de broccoli si se mai lasa la fiert pana se patrund putin si legumele (imi place sa fie usor crocante).

Orezul doar l-am fiert pentru a-l adauga ca garnitura. Le-am aranjat frumos pe un platou si am presarat patrunjel pe deasupra.

O explozie de culori in farfuria mea! Ce mai, adevarata petrecere, nu?

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri